torsdag 11 juni 2009

Sverige-Malta

Onsdagen den 10/6 var det match mot Malta. Sverige skulle spela mot Malta på Ullevi i Göteborg.

Lite kopierat:

Kim Källström och Daniel Majstorovic gjorde mål på nick. Zlatan vrickade in 3-0 och gjorde sitt första mål i landslaget på ett år. Marcus Berg fastställde 4-0 efter en rad snabba kortpassar.
Sverige skapade mängder med vassa målchanser i i andra halvlek.

-Vi får göra fyra mål sedan spelet släppt i andra. Vi spelade spänt i första halvlek och hade samma problem som mot Danmark. Synd att vi inte gjorde fem mål och passerade Portugal, säger lagkapten Zlatan Ibrahimovic.
Malta var dock nära att ta ledningen i första. De fick en trippelchans där Andreas Isaksson briljerade i mål.

När domaren blåste av första halvlek hördes burop och visslingar från många av de drygt 25 000 som sökt sig till Ullevi.
Och det var inte elakt. Sverige spelade tempofattigt och utan synbart intresse för matchen.

Det kunde också ha straffat sig.

I tolfte minuten kom Malta i en kontring på bred front. Skotten haglade mot Andreas Isaksson, som fick mota tre skott inom några sekunder.
Strax innan hade Anders Svensson ett skott som strök utsidan av krysset hos Maltas målvakt.

I 13:e nådde Zlatan högst och nickade mot mål. Bollen rensades undan i sista stund av en back.
1-0 var läckert. Rasmus Elm sköt på volley via marken upp i ribban och ut. Kim Källström slängde sig och nickade bollen i mål.

Snabba mål i andra halvlekMalta lyckades finta bort Andreas Isaksson i ett sällsynt anfall i 35:e minuten. Men den svenske målvakten hade tur även där.
Första halvlek är summerad och den glömmer vi snabbt.

Under sex minuter i början av andra halvlek gör Sverige tre mål strax efter det att ett skott från Kim Källström rensats bort på målinjen.

Daniel Majstorovic nickar in 2-0 på hörna från Källström. Zlatan Ibrahimovic tar emot en klackpass från rasmus Elm och lobbar in 3-0 med vänstra vristen.

Marcus Berg slår in 4-0 efter en rad snabba pass, den sista från Zlatan, som lurar den maltesiska backlinjen.

Målchanserna radas sedan upp. Olof Mellberg nickar i stolproten, Viktor Elm skjuter rakt på målvakten i bra läge.

Inhopparen Tobias Hysén får ett fint läge men bollen nickas bort av back på mållinjen.
Berhang Safari öppnade matchen darrigt men storspelade i andra halvlek och utsågs till matchens lirare.
-Jag hade problem i första halvlek och slog bort många bollar. Det gick bättre i andra halvlek men jag har mycket kvar att jobba på, säger Safari.